keskiviikko 12. elokuuta 2015

pihahommia

muuttaessamme vajaa viisi vuotta sitten takapiha oli pimeä epämääräistä puuta ja puskaa kasvava, no, takapiha. ensimmäisenä kesänä raivasin villiintyneen vadelmapusikon pihan perältä, seuraavana taisin taistella nokkosten kanssa. lehtokotiloilla on ollut hyvät oltavat. maahumala ja elämänlanka ovat saaneet levittäytyä rauhassa. viime kesänä kaadettiin suuri mänty ja muita pienempiä puita. kalliota olen kaivellut lisää esiin pikkuhiljaa ja kerännyt kiviä. ei pistoa, ettei olisi kolahtanut, niin paljon niitä on. ikävintä on kuitenkin esiintuleva jäte, joka menneinä vuosikymmeninä on maahan haudattu. jotta lasinsirpaleet, naulat ym. eivät päädy jalkapohjaan, päätimme vaihdattaa pintamaat. rinnetontin tasaisin osuus on juuri takapihalla ja se tasoitetaan nurmialueeksi. jyrkimmän pihan perän olen ajatellut pengerrettävän jossain vaiheessa pensasmustikoille ja muille hyötykasveille. nyt on päästy tilanteeseen, että kaivuri raapi 30cm vanhaa maata pois sekä toi ja tasoitteli uuden multakerroksen. ensi kesänä toivottavasti vihertää.
rinnettä on vaikea muuttaa tasaiseksi, mutta jos pienimpien leikkien verran.
ps. hiekkalaatikko ois kiva.


maanantai 23. maaliskuuta 2015

alakerran wc

alakerran wc on tuottanut ehdottomasti eniten harmaita; pitkulainen tila (n. 850x2400) on materiaalien suhteen vaikea, kun ei halua korostaa muotoa. akustiikan(kaan) kannalta en halunnut ympärilaatoitettua tilaa, joten jotain muuta oli keksittävä.
lattiaan valitsin mustan kuusikulmaisen laatan ja se onkin kiltisti odotellut lattiassa jo, hmm, sanotaan vaikka että pitkän tovin. yhden seinän suunnittelin ympäripyöreästi tapetoitavan ja loppu meni kategoriaan itselle-suunnittelun-vaikeus, ja tila jäi luvattoman pitkäksi aikaa ovettomaksi varastoksi.
hetki sitten kuitenkin päätin, että nyt etenee ja pala kerrallaan olen tehnyt päätöksiä ja hankintoja. kahden mini-ihmisen kanssa toteutuspuoli on vähän haasteellisempaa, mutta onneksi apukäsiä on välillä ollut tarjolla.
tapettia olisin arponut pisempään, mutta kun eilen eteeni osui rulla ferm livingin harlequin -tapettia 7,5 eurolla, ei sitä voinut olla ottamatta. tätä ennen kun olin vielä juuri googlaillut tapettivaihtoehtoja ja kymmenkertaisia rullahintoja. kolme sekuntia tosin mietin ainokaisen rullan väriä, joka oli rose. vaikka kyseessä ei olekaan mikään hattarapinkki, on vaaleanpunainen on erittäin kaukana mukavuusalueeltani erityisesti sisustamisessa. tänä keväänä meilläkin ollaan kuitenkin mukana jokakeväisissä pastelleissa. ja ainahan voi vaihtaa.


tapetti - ferm living

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

meillä on ehkä joskus kodinhoitohuone

pyykit on pesty ja pyöritelty kuivaksi edelleen piharakennuksessa ja homma on toiminut hyvin niin: poissa silmistä, poissa mielestä. se, mikä sen sijaan ei ole ollut poissa silmistä, on rattaat parkissa eteisessä. nyt asiaan on vihdoin kuitenkin tulossa muutos, kun kellaria on pitkästä aikaa pikkuhiljaa edistetty. rattaat ja kurakamppeet päätyvät toivottavasti pian kuraeteiseen ja koneet saadaan kodinhoitohuoneeseen. kuulostaapa siltä arjen luksukselta jos mikä.

koska vanha sisäänkäynti poistui käytöstä, sympaattinen sisäporras kuistilla jäi tarpeettomaksi ja betonipatti kellarin katosta voitiin piikata pois. samoin poistui käytöstä yksi huonoon paikkaan uuden ulkoportaan viereen jäänyt ikkuna, joka muurattiin umpeen. neljä vuotta sitten muuttaessamme kellarissa oli yksi eristetty tila, jonka lastulevy-mineraalivilla -kerrokset purimme heti alkuun ja siitä lähtien kellari onkin ollut kylmää varastotilaa, jonne on ollut käynti ainoastaan ulkokautta. tarkoitus on nyt puhkaista sisäyhteys eteisestä kellariin kunhan pahimmat on pölistelty. jo aiemmin eteisen välipohja/alapohja uusittiin tällä suunnitelmalla ja portaan kohdassa kellarin alakerrasta erottaa ainoastaan betoniholvi. vielä hetken lapsi saa kuitenkin käyttää porrasmonttua leikkipaikkanaan.











+ mattamustaa on jo lattiassa.





laatta / laattapiste oxford

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP