lauantai 25. kesäkuuta 2011

karkkipöytä

olin etsinyt valkoisten metallituolien kaveriksi sopivaa siroa, mutta tarpeeksi suurta pöytää, mutta mikään vaihtoehto ei tuntunut hyvälle kunnes näin vihreä talo -blogissa juuri täydellisen. ja mikä hauskinta, juuri samojen tuolien kaverina. kysyin, ja sain luvan monistaa idean!

jo keväällä fiilistelin karkkivärejä puutarhaan, joten oli selvää, että väriä laitetaan. joku saattoi katsoa kaksi kertaa kun levitin värikartan terassilla lasien väliin, mutta väriasioihin ei voi suhtaututa välinpitämättömyydellä. pöydän toisella puolella ainakin vaikutettiin ymmärtäväiseltä :) loppusuoralle pääsiviät amerikanpastillinoranssi ja vadelmaveneenpunainen, joista jälkimmäinen veti lopulta pisemmän korren. yhdistettynä valkoisiin jalkoihin pöytä on i-h-a-n-a!



edit: toinen pukkijalka on sittemmin käännetty oikeinpäin :) vaikka neljällä tuolilla toimi noinkin.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

juhannusta!


mukavaa keskikesän juhlaa kaikille!

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

maalattua



ensimmäiset kasvihuoneen ikkunat ovat saaneet sinkkivalkoispohjamaali- ja öljymaalikerrokset pintaansa. nyt pitäisi taas odotella viikonloppuun kuivumista ennen viimeistä kerrosta. mutta ei hätää, laskin juuri näkeväni kuusi pensseliä lasipurkeissa ympäri taloa ja parveketta + lisäksi aina muutama vesiliukoisen maalin suti kuivuu kylppärissä altaan reunalla. että maalattavaa kyllä riittää odotellessakin. tänään oli taas punaisen maalin päivä - kädet näyttääkin nyt teurastajan käsiltä :).

sutinaa sateen välissä




hetket sateiden välissä on käytettävä hyödyksi ja olenkin maalannut parvekkeella aina kun on voinut. ylemmät saivat harmaakäsittelyn, mutta mitä nuo punaiset ovat?? tämä talo aivan varmasti erittää jotakin huumaavaa.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

vihreä valtaistuin




heihei turvallinen mukavuusalue, täältä tulevat rokokoot!

sukulaistädin kalusteet kaipasivat muuton takia uutta kotia, minkä seurauksena meille muutti vihreä sohvaryhmä. kaksi tuolia ja sohva. tyyliä, jota en ole mieltänyt omakseni. tänne ne sijoitin kuitenkin mielessäni oitis; en kuitenkaan ryhmäksi olohuoneeseen vaan rennommin ripotellen. kaksi odottaa vielä varastossa, yhdellä istutaan jo.
kuistin herkkä vaaleanpunainen ja tuolin vihreä sopivat vaan upeasti yhteen. olen sanaton. tämä talo tekee kummia.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

etanaremontti etenee

vierashuone ei taida valmistua vielä juhannukseksi - loppuu väistämättä päivät kesken. (vieraat vinkvink!)
väliseinät vaatehuoneen molemmin puolin makuuhuoneisiin on pystyssä ja 3/4 vanerilla levytetty. myös vaatehuoneen seinä kylpyhuonetta vasten on saanut jo osin vanerin pintaansa. ajatus oli vain kevyesti hioa ja maalata vaatehuoneen sisäpinnat kun ne ei vaatteiden takaa tule mihinkään näkymään. ulkopuolelle tulee sitten siistimpi näkyvä pinta. puukuitulevyä on ostettu sen verran, että pääsee kokeilemaan.
muutamaan kohtaan yläkerran vh-kh -palikassa tulee ulkonurkkia ja näissä puukuitulevy ei tule kyllä kestämään. listat ei paljon kiinnosta, joten mietin nyt vielä pintaa. siksi tuo yksi vaneroimaton vaatehuoneen seinäkin.





toisessa makuuhuoneessa on aloitettu kattolautojen asennus. kuinka helpolta se tuntuukaan näin todeta, mutta kun ensin sahataan pyöristetyistä laudoista reunat suoriksi (miksei suorareunaista saa mistään??), hiotaan näkyvä höyläpinta +  ne sahatut kantit, putsataan pölystä, maalataan ja annetaan kuivua, on aikaa kulunut jo monta iltaa. jotta homma ei käy liian helpoksi, määrämittaan sahaaminen pitäisi osua enemmän juuri kuin melkein - suunnitelma kun on selvitä remontti mahdollisimman vähin listoin eikä katon ja seinän liittymässäkään voi peittää mittavirheitä. ja lautaa laitetaan tosiaan pienellä raolla, mikä sekin on vähän hankalampaa kun jos latoisi paneelia paketista. mutta nämä ovat niitä valintoja.

ensimmäisiä sähköjohtojakin on vedetty pistorasialta toiselle. ikkunakunnostusta jatkettu. ja parvekeovi tilattu.


parveke on ollut loistava lisätyötila ja lautojakin on päässyt maalaamaan enemmän kun ne aiemmat viisi kerralla. isoja vanerilevyjä on helppo käsitellä ja eristettä mukavampi leikata ulkona. toivotaan, että tuo sadekausi ei kestäisi kovin kauan. maalattu puutavara nimittäin loppui juuri.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

porraspuutarha muuttaa

peräkärryttömän ja kärrykoukuttoman (asentaminen on muuten järkyttävän kallista!) remontointi aikatauluttuu usein materiaalien tai niiden puutteen mukaan. tänä viikonloppuna sukulaispalvelu pelasi jälleen ja päästiin hakemaan mm. kasvihuoneeseen multaa. ensimmäiset kasvit pääsivät jo maahan välittämättä kasvihuoneen puuttumisesta sokkelista ylöspäin. porraspuutarhankin ajattelin tänään muuttaa, mutta mikä tuo sääennustus ensi viikolle on?? pitäisiköhän sittenkin vielä palata hetkeksi lasikuistille. nähtäväksi jää minne muutto tapahtuu.



näistä mä tykkään!

torstai 9. kesäkuuta 2011

kasvihuonekuulumisia





kasvihuone on saanut ympärilleen eristettä ja soraa sekä sokkeli pintaansa tasoitteen. vielä maalia pintaan ja voi tehdä loput täytöt ja alkaa rakentaa päältä. vaan eipä vielä ole juuri mistä rakentaa. ensimmäiset pokat on kitattu ja kuivuvat nyt viikon ennen maalausta. vanhat mummulan päärakennuksesta 1960-luvulla puretut ikkunat saavat uuden elämän ja perusteellisen kunnostuksen. kitit ovat suurimmalta osin irti, joten päätin irrottaa ja puhdistaa lasit ja kitata uudelleen. kuumailmapuhaltimella olen pehmittänyt maalia ja kittiä pokista, kaapinut, rapsuttanut ja hionut. kitin kanssa askarteluun ja lasituslangan naputteluun menee aloittelijalta aikaa enemmän kun uskoisi eikä lopputulos silti varsinaisesti hivele esteettistä silmää. no onpa ainakin harjoituskappaleita, mutta valitettavasti kasvihuoneen takapuolia vain yksi.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

terveiset ikkunatehtaalta!



työkaveri lahjoitti vanhoja ikkunoita, joilla olisi tarkoitus korvata ikävät eriaikaiset rumilukset yläkerrassa. kolmeruutuisia pokia on nyt siis työn alla melkoinen kasa kun kasvihuoneen ikkunatkin lasketaan mukaan. kivaahan homma on, mutta niin aikaa vievää. ensimmäinen karmipaketti kuitenkin lähes putsattu! en pidä itseäni kovinkaan hutiloijana ja kärsivällisyyskin tällaisissa asioissa riittää, mutta kyllä - olen onnistunut rikkomaan jo useamman lasin.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP