sunnuntai 27. toukokuuta 2012

terassilla

tuolit on nyt kannettu terassille. ikeasta hain vielä viikolla tyynyt ja kasan kankaita ja surautin mm. raikkaat raitatyynyt tuolien kaveriksi. mukaan tarttui myös solvinden-pompulat, jotka toimivat aurinkokennolla.

lauantai 26. toukokuuta 2012

valkoinen piha


välillä sitä miettii, miten jaksaa tätä kaikkea keskeneräisyyttä: remonttikasoja, repsotusta, pihan poikki suihkuun kulkemista läpi syksyn ja talven. näinä hetkinä unohtaa sen kaiken ja tietää, että kaikki on tämän arvoista. kiitos kesä.

tiistai 22. toukokuuta 2012

sokkeli - done!




betonimylly pyöri taas eilen ja valuharkot on nyt valettu täyteen. nyt vaan odotetaan; kastellaan ja kuivatellaan. ensi viikolla kuulemma alkaakin jo rungon pystytys.
ikkunat ja ovetkin pitäisi piirtää loppuun ja pyytää tarjoukset.

alkuperäinen pikkutalo on perustettu kalliolle ja maasto nousee laajennuksenkin takana voimakkaasti. jotta kosteusasiat saadaan järkevästi haltuun, päätin katsoa missä kallio menee. lapiolle on ollut töitä ja toimistoihminen kovilla. mutta ehdottomasti hyvän puolesta! lähtötilannetta (tämän kevään) voi katsoa vaikka täältä.

torstai 17. toukokuuta 2012

raksa se on pienikin raksa

viime viikolla lapiohommia, salaoja- ja sadevesiputkia, suodatinkangasta, sepeliä, mursketta. kärräystä edestakas. tällä viikolla anturavalu ja kuvasta poiketen paikoilleenladotut harkot. remontoinnin välissä rakentamista. selvästikin kesä tulossa.






perjantai 4. toukokuuta 2012

kevätsuunnitelmia


pihaan kipattiin kevään kunniaksi taas kaksi jättivuorta mursketta ja sepeliä. ylämäkeen kärrääminen voi jatkua taas, jiihei! päästään rakentamisen ja remontoinnin ytimeen talven verkkaisten sisätöiden jälkeen. 
puolet kellarin lattiasta on vielä osin avaamatta, osin täyttämättä, joten sinne kärrätään. samoin olisi tarkoitus jatkaa laajennusta, joka jäi viime kesänä kuopaksi yllättävän työläästä pihamylläyksestä johtuen. sinnekin siis kärrätään.

yläkerran terassin lattiaa ei ole varmaan käsitelty koskaan (ok, ei ihan alkuperäinen!) tai ei ainakaan vuosiin. pitäisi hioa viimekesäiset maalitahrat ja sutia musta terassiöljy pintaan ennen kuin pääsee kantamaan uudet terassituolit paikoilleen.

muutama hetki pitäisi kuitenkin vielä yrittää jaksaa istua ja keskittyä kouluprojektiin. välillä on kuitenkin pakko nousta ja käydä ihmettelemässä kevättä ja haaveilla jos tänä kesänä kasvihuone valmistuisi. tomaatit, paprikat ja chilit on toiveikkaasti laitettu kasvamaan. jotain uuttakin tekisi mieli kokeilla.

(ei ole meillä aittaa, mutta mummulassa on)

kesäkalenteri



nyt ei aukaistakaan jolukalenteria vaan toukokuun ajan tikkurilan kesäkalenteria. 

torstai 3. toukokuuta 2012

tervetuloa terassituolit



postipoika säikäytti aamupäivällä kolistelemalla sisälle (juu, ei ole meillä ovikelloa). mutta annettakoon anteeksi, niin mukavat oli tuomiset. kädet melkein tärisi kun kaivoin jättipaketista kaunokaiset. hayn hee lounget - tervetuloa!

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP