lauantai 20. elokuuta 2011

kiviterapiaa





aurinko sai tänään etsimään keveän kesäistä taas päälle ja siirtymään ulkotöihin. rakennuksen vierustat on yllättävän työläät täyttää, joten sitä hommaa oli jäänyt sopivasti tälle(kin) päivälle. talon vanhin osa on perustettu kalliolle ja näyttäisi kasvavan toisella puolella suoraan siitä. puolella, jossa täyttöjä nyt teemme, kallio viettää pois rakennuksesta, joten päädyimme vähentämään kosteusrasitusta poistamalla kasvillisuuden puolen metrin matkalta: vanha maa-aines kaavittiin kalliota pitkin pois, päälle suodatinkangas, sepeliä ja viimeiseksi sitten isompia kiviä. noita kiviä tässä pihassa riittää ja aina kaivettaessa kaksi kertaa kolmesta lapio osuu niihin. aikamoinen kantaminen kivissä oli, mutta järjestely oli mukavan terapeuttista toimintaa. jossain vaiheessa tuli mieleen olisiko pitänyt aloittaa kalliolta isoimmilla ja sitten sulavasti liukua pienemmillä rakennuksen viertä kohti toisen kulman sepelitäyttöä. hmm. ehkä kokeilen sitä sitten kun kaikki muu on tehty. eli ehkä noin vuonna 2040. kiva tuli kuitenkin, ja tyylille uskollisesti melkein valmiiksi; ylhäältä ja alhaalta puuttuu vielä vähän.
puuskutusta aiheutti myös sepelin kärrääminen ylämäkeen kulkureitille. hyvä pätkä sitäkin on nyt enää sitä viimeistä pintaa vaille. ei tarvi enää kävellä 30cm maanpinnan alapuolella. hyvä päivä sanoisin!
eikun vielä parempi; onhan aiemmin viikolla viihdyttänyt karmikin hiottu ja maalattu ulkopuolelta sinkkivalkoisella + yksi toinenkin karmi maalattu.

2 kommenttia:

Minna 21. elokuuta 2011 klo 8.06  

Hyvältä näyttää! Selkä parka on joutunut koville. :)

Meillä ei maalta löydy kuin savea, ei kiven kiveä. Vanhalle saunalle pitäisi tilata suursäkki singeliä, jotta saisi reunukset siisteiksi. Ehkä ensi kesänä...

anni 22. elokuuta 2011 klo 14.20  

kiitos :)
selkä antaa tosiaan palautetta vielä tänäänkin, mutta oli kyllä sen arvoista.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP