sunnuntai 16. tammikuuta 2011

viikko 11

viime viikolla välipohjaimurointi paljasti ettei pikkutalon ensimmäinen kerros olekaan kokonaan hirsirunkoinen vaan ainoastaan n. 2/3 ja loput rankarakenteista. tai 2/3 siitä mitä luulimme. lasikuistin olimme tietävinämmekin jo rakennetun myöhemmin. mietin olisiko talo tehty jotakin olemassa olevaa hirsirunkoa osana käyttäen ja sitten täydennetyn rankarungolla tarpeisiin sopivaksi. hirsistä näkee, että uusiokäytössä ovat.
mietin viikolla taas uusittavien ikkunoiden (nykyisin sekalainen kokoelma eri vuosikymmeniä) mallia ja googletin josko löytyisi jotakin vanhoja kuvia, joista selviäisi minkälaiset ikkunat talossa mahdollisesti alun perin olisi ollut; meillä tai aikalaisilla naapureilla. tuloksena muutama heikkolaatuinen kuva, josta sen verran kuitenkin pystyi tiirailemaan, että pienitalo on alun perin ollut tosi pieni ja hirsipinnalla. julkisivulaudoitus näyttää kuitenkin tällä hetkellä yhtenäiseltä, joten se on naputeltu paikalleen varmaan samassa yhteydessä kun "elintasosiipi" on rakennettu (yhteensähän meillä on neliöitä kerroksessa nyt n. 45!). tämä selittää myös sen, että piippu sijaitsee hassusti epäkeskeisesti. piharakennus näkyi vanhimmassa kuvassa olleen jo nykyisen kokoinen eli on ollut pikkutaloon verrattuna varsin ruhtinaallinen tiloiltaan.
ensivierailusta lähtien olemme lisäksi miettineet miksi olohuoneen katto roikkuu yhdestä nurkasta, mutta ei viereisen tilan puolelta ja tämäkin selvisi nyt: hirsirunko on siitä kohtaa painunut eikä sitä ole oikaistu kun rakennusta on jatkettu nurkasta eteenpäin rankarakenteella. nyt sille ei voi tietenkään juuri mitään tehdä, ja onhan se hauska muistuma menneestä. nyt kun tietää miksi se on niin. odotan jännityksellä myös minkälainen tai minkäkuntoinen paneelikatto keskimmäisen kerroksen tiloissa on - nyt kun sen takapuoli näkyy vain yläkertaan. mutta se on nyt remonttikerrosten alla ja hetken saa vielä ollakin, koska keskimmäistä kerrosta ei ole tarkoitus remontoida ihan heti. mutta sitten joskus. ja sen sanon, että tosi hauskaa tämä etsiminen ja löytäminen :)


välipohja oli sen verran paksu, että lattiatasoa on mahdollista pudottaa jonkin verran huonekorkeuden hyväksi. molemmissa  huoneissa oli tulisijoja varten betonilaatat piipun kyljessä, mutta tarpeettomina ne piikataan nyt pois. rakennus on luultavasti painunut vuosien varrella ja toinen tulisijan pohja oli jäänyt koholle. toisella puolella taas kohtaan on tarkoitus rakentaa kylpyhuone, joten se laatta olisi ollut joka tapauksessa poistettava. toinen tärytettiinkin jo lauantaina. toinen vielä odottaa.

ulkoseinille on alkanut hahmottua uusi runko ja eristeitä. tai eristettä lähinnä sinne missä sitä on ollut työn etenemisen kannalta välttämätöntä laittaa tässä vaiheessa. ekovillan viiden viikon toimitusaika on aika pitkä jos ei tee tilausta hyvissä ajoin. tai kun ei tee. mutta sitä ennen siis kalliimmalla vitalilla välttämättömät. sinänsä mielenkiintoinen työjärjestys, mutta eiköhän ne tuonne pujottele kun hankalimmat ala- ja yläosat on laitettu etukäteen.
eristetoimitusta odottaessa voi askarrella loppuja eristeitä kattoon ja jatkaa jo hienosti aloitettua lattiakoolausta. vaikka noin niinkun alkuun, ja miettiä sitten mihin ne viikot taas katosi.

0 kommenttia:

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP