torstai 28. huhtikuuta 2011

H niin kuin hankala harmaa
milloin tästä tuli näin vaikeaa?

kasa harmaita värimalleja lojuu milloin missäkin pöydällä eikä tilannetta helpota yhtään, että palaan huomenna laajempien värikarttojen ääreen. olen kai vaan niin hämmentynyt ensimmäisen suditun harmaan sinertävyydestä, että lukkiuduin täysin. arvotaanko?

lattia olisi tarkoitus käsitellä uulan puulattiamaalilla ja siinä värivaihtoehtoja tarjolla on vain vähän (hyvä?), koska sävytys onnistuu vaan uulan oman värikartan mukaan. tai ainakin yritän olla huomioimatta, että tilauksesta muutkin kai onnistuisivat. kiillon aikaansaamiseksi ajattelin kokeilla sekoittaa joukkoon venelakkaa, joka kuitenkin kai kellastuttaa väriä. eli se pitäisi osata ottaa huomioon valinnassa. ja sen seinävärin valinnassa. puuh. luulisi, että ihmisellä olisi muuta tärkeämpääkin mietittävää.

7 kommenttia:

Sara 28. huhtikuuta 2011 klo 20.29  

Oih, tiedän niiiiin hyvin tuon valinnan vaikeuden! Onneksi itsellä nyt ainakin alakerran suhteen värivalinnat tehtynä, hetken saa huilata ennen yläkerran päätöksiä :)
Tsemppiä ja hyvää vappua!

Apila 28. huhtikuuta 2011 klo 21.35  

Moi!

En tiedä onko mitään apua, mutta olin juuri värisuunnitelma kurssilla, jossa puhuttiin juuri kuinka vaikeaa on löytää puhdasta harmaan sävyä maaleista. Tuo sisustussuunnittelija sanoi, että NCS-värikartastosta ( esim.teknoksen maalit) löytyy puhtaat harmaat, meinasi ettei tikkurilalla ole niin puhtaita. Puhtaat sävyt löytyvät aina koodilla N, elin ensin väri esim. 0300-N (puhdas valkoinen), eli näihin ei ole mitään muuta väriä sotkettu. Tällä pitäisi löytyä monta eri puhdasta harmaata, jotka eivät taita mihinkään muuhun... Mutta tsemppiä värivalintaan- jossain vaiheessa on itselläkin harmaiden pähkiminen edessä... :)

dotdot 28. huhtikuuta 2011 klo 22.33  

sara: saako udella mihin harmaaseen päädyit?
meillä olisi tarkoitus selvitä samalla yleisvärillä yläkerrasta alakertaan, joten pitäisi löytää sopiva kerralla. huoh.
vappua sinnekin; oli se sitten työn tai huilin merkeissä!

apila: kaikki neuvot kuunnellaan :)
juu, nuo NCS:n N:t on mukana harmaa-arpajaisissa! haluaisin lämpimän taustan yleisväriksi niin se tekee tästä ilmeisen ongelman. ja oikeasti ongelma olen vain minä itse; kun tekee tätä myös työkseen, ei haluaisi mokata juuri sitä omaa projektia :)

Sara 29. huhtikuuta 2011 klo 6.38  

Toki sitä saa kysyä, en ole tainnutkaan blogissani vielä värisävyjä kertoa. Eli harmaista päädyin Y487 (Piazza). Ensin kokeilin jotakin toista, mutta se vaan oli sit kuitenkin liian hailakka. Tästä kyllä tykkään :)
Ja eiköhän sitä vappuna kerkeä sekä painaa remppatöitä että huilia - ei pidä kumpaakaan unohtaa! :)

Kirsi 23. toukokuuta 2011 klo 11.05  

Meillä on käytetty lattiassa Uulan lattiamaalia kahtena eri harmaana (ja vihreänä)... usva ja helmi ja eivät mielestäni ole sinertäviä. Muutenkin Uulan kartan mukaan kun olen valinnut, niin värit ovat onnistuneet oikein hyvin omasta mielestäni.

dotdot 23. toukokuuta 2011 klo 20.43  

kirsi: uulan oman kartan väreillä saa varmaankin mitä tilaa, mutta uulalta myönsivät, että nimenomaan lämpimissä harmaissa on ongelmia sinisyyden kanssa. tikkurilan reseptit, jolla into ilmeisesti tehdään eivät täysin toimi. mutta en luovuta!

Kirsi 24. toukokuuta 2011 klo 13.25  

No juu harmaita lattiamaaleja meillä on ja nyt kun tarkemmin mietin, niin onhan meillä intoakin harmaana; katoissa... olikohan sävyä helmi. Helmikuun parissakin postauksessa on kuviin päässyt monesti myös tuvan katto, jossa on just sitä harmaata intoa... ei mielestäni sinerrä (tosin ne on maalattu vanhan kellastuneen valkoisen maalin päälle).

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP