maanantai 30. tammikuuta 2012

väliovi 1/4

yläkertaan tulee neljä väliovea ja ensimmäinen näistä on nyt saranoillaan ja toista oli tietenkin pakko heti mallailla viereen paikoilleen!

löysimme nuo kuvan kaksi sopivaa samanlaista vanhaa peiliovea jo lähemmäs vuosi sitten. molemmat olivat ilman karmeja ja avaimetkin kadonneet. toinen on vielä vanhassa maalissa, mutta toisesta sain putsattua toisen puolen lauantaina loppuun. kova työ siinäkin. uudet saranat tilasin aiemmin jo domus classicasta, ja avainaihion ostin eilen ohikulkumatkalla samasta paikasta. kapoiset ovet johtavat vaatehuoneeseen ja komeroon.

5 kommenttia:

Minna 30. tammikuuta 2012 klo 9.33  

Kaunis pari, näissä silmä lepää ja sopivat talonne tyyliin todella hyvin.

Meidän kunnalla on omituinen tapa tulkita uusia rakennusmääräyksiä. Kaupunkirivariin (rakennettu -58) on suunnitteilla alakertaan sauna+pesuhuone+wc+kodinhoitohuone hässäkkä. Uusia tiloja kaikki, mutta olemassa olevaan ja nyt varastokäytössä olevaan kellaritilaan kuitenkin. Uusien määräysten mukaan wc:n ovi pitää olla 90 cm. Yläkerran vessan ovi on leveydeltään 60 cm. Arkkari yritti lupaneuvotteluissa saada ovia 80 cm, mutta se ei käynyt koska sinne tulevaan vessaan pitää päästä rollaattorilla sisään helposti. Mikään peruste ei kelvannut vaikka kellariin mennään kierreportaita alas. Eli jos se rollaattorilla kulkeva tulee ensin kierreportaita alas, niin sen jälkeen on tosi helppo päästä wc:n ovesta sisään... eikö vaan?

Harmittaa vaan, koska iso aukeava ovi vie tosi paljon tilaa kodinhoitohuoneesta. 10 cm kaappitilaa lisää olisi tosi paljon pienessä tilassa.

dotdot 1. helmikuuta 2012 klo 21.25  

no harmittaishan se jos kierreportaista saatu hyvä vauhti tökkäis kapeaan karmiin :)

korjausrakentamisessa pitäisi määräyksiä tulkita joustavasti, mutta valitettavasti näihin törmää aina välillä. hyvällä suunnittelulla tuokin käännetään kuitenkin vielä voitoksi - pienet tilat on haasteellisina niitä mielenkiintoisimpia!

Anonyymi 14. helmikuuta 2012 klo 17.05  

Uusia kuvia? t. Walter

Anonyymi 27. helmikuuta 2012 klo 12.21  

Näyttää vahvasti siltä ettei se talo sitten"palanutkaan" ja vaikuttaa että ovetkin tulee käyttöön ja tykätään.On tosi kivaa kun nuorilla on intoa,ja suomalaista sisua. Hyvää jatkoa. " hitsari"

dotdot 1. maaliskuuta 2012 klo 17.56  

kiittää ja myöntää, että sitä sisua välillä tosiaan tarvitaan - varsinkin kun se into on kateissa.

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP