torstai 27. tammikuuta 2011

viikko 12

voihan piippu! järki sanoo, että kun rakennetaan ylöspäin kapenisi rakennelma. siis jos se ei jatku samanlaisena. mutta meidän piippu näyttäisi uhmaavan fysiikan lakeja ja on huomattavasti suurempi yläkerrassa kun alakerrassa. talon alle tuskin uskaltaa kurkistaa..
ylimääräisiä harmaita on aiheuttanut noin 60cm tyhjän päällä kiikkuva ilmahormiosa. siinä kohtaa tiilet on muurattu betonilaatan päälle ja rautaa näyttäisi ylipäänsä valussa olevan vain nimeksi. toisaalta piippu on ulkoisesti täysin ehjä, joten täysi hasardi lähemmäs sata vuotta kestänyt viritelmä ei voi olla. parempi kuitenkin jättää varmaan piikkaamatta kokonaan toisen puolen betonilaattaa - ihan varmuuden vuoksi.

ihan varmuuden vuoksi myös piipun toiselle puolelle valetaan tukea ulokkeelle, mutta siis aiempaa laattaa alemmaksi, jotta uusi (tiputettu) lattiapinta jatkuu yhtenäisenä yli. aikaisemminhan laatta pullotti muovimaton alta muuta lattiaa ylempänä. kylppärin puolella valmis lattia tulee jäämään vähän korkeammalle kun muualla kerroksessa, mutta siinä kohtaa se ei niinkään ole ongelma; onhan kyseessä erillinen tila. kylppärisuunnitelmassa pitää ottaa vanha laatta huomioon lähinnä viemäreitä ajatellen, mutta pienellä pyöräytyksellä layout on mielestäni lähes yhtä hyvä kun aikaisempikin versio.

kylppäri on hahmotettavissa lattian kertopuupalkkikehästä, joiden päälle nousee sitten jossakin vaiheessa seinien runko. tulevan lattian tueksi piippua kiertää siitä irrallinen metallikehikko. kiitos ystävälliselle hitsaajalle :)


tätä se korjausrakentaminen on - liian tarkkoja suunnitelmia on turha tehdä etukäteen.

0 kommenttia:

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP